Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, warstwowa sałatka, urozmaici każdą imprezę! :)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6597
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 149
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 324
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6597
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 149
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 324
Składniki
Gotujemy jajka na twardo i kroimy je na połówki. Układamy w dużym naczyniu żaroodpornym do góry żółtkami(można delikatnie ściąć zaokrąglone części jaj, by dobrze się je układało). Posypujemy jaja przyprawami.
Pokrywamy jaja całym majonezem, a na niego wykładamy równomiernie kukurydzę. Następną warstwę stanowi ketchup, na który kładziemy, również równomiernie, fasolę.
Ścieramy ser i posypujemy naszą sałatkę. Ser posypujemy zieleniną - najpierw posiekanym szczypiorkiem, następnie posiekaną pietruszką. Na koniec sałatkę posypujemy pokrojoną w kosteczkę rzodkiewką.
Podawać najlepiej na drugi dzień, gdy składniki się "przegryzą". Smacznego! :)