Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, aromatyczna sałatka. Połączenie suszonych pomidorów i prażonego, solonego słonecznika to petarda!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 607
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 607
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Kroimy pomidory - suszone w paski a świeże w plasterki. Oliwki kroimy w plasterki. Słonecznik prażymy na suchej patelni kilka minut na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając i pilnując aby się nie przypalił. Na koniec posypujemy sporą szczyptą soli i mieszamy aby obkleiła ziarenka. Jeśli ktoś wybierze opcję z mozarellą - kroi ją w kostkę (chyba, że wybierze te malutkie kuleczki).
Wszystkie składniki mieszamy z sałatą oraz oliwą. Bon appetit!