Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 19
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 670
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 68
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 180
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 19
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 670
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 68
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 180
Składniki
Wafle namoczyć w rozpuszczonych galaretkach tak żeby można je było zawijać.
Do garnka wrzucić kostkę margaryny, cukier, cukier waniliowy i kakao, podgrzewać na małym ogniu do rozpuszczenia ciągle mieszając nie dopuszcić do zagotowania. Dodać pokruszone herbatniki i bakalie razem z Podgrzewać i mieszać aż masa zgęstnieje. Masę wykładamy na wafle i zwijamy w rulon.