Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten zielony, ziołowy sos idealnie sprawdzi się do mięs, ryb czy kanapek. Mój P. jada go na zwykłej grzance z żytniego chleba.
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 214
Polecam.
Odsłon: 2238
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 126
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 385
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 76
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 214
Polecam.
Odsłon: 2238
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 126
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 385
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 76
Składniki
Natkę pietruszki, bazylię i miętę bardzo drobno siekamy. Przekładamy do miski. Czosnek obieramy, kroimy w plasterki i delikatnie solimy. Rozgniatamy płaską stroną noża na gładką masę. Korniszony kroimy w drobną kostkę a fileciki anchois drobno siekamy. Dorzucamy kapary i wszystko razem (czosnek, anchois, korniszony i kapary) jeszcze raz siekamy aby składniki się połączyły. Masę przekładamy do ziół. Dodajemy łyżkę musztardy i wlewamy tyle oliwy aby składniki dały się mieszać (ok 3 łyżki). Dodajemy ocet, doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko razem dokładnie mieszamy