Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i delikatny.Sekret dobrego sernika tkwi w jakości sera.
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 2805
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 131
Wzbogacony o smak orzechów sos beszamelowy nadaje się do zapiekanek warzywnyc...
Odsłon: 94
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 2805
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 131
Wzbogacony o smak orzechów sos beszamelowy nadaje się do zapiekanek warzywnyc...
Odsłon: 94
Składniki
Cukier podzielić na dwie części
Oddzielić żółtka od białek
Jedną część cukru utrzeć z żółtkami (na kogel-mogel)przy pomocy miksera,do otrzymanej masy dodać kolejno pozostałe składniki,wszystko dokładnie miksując.
Białka ubić z pozostałym cukrem na sztywną pianę,dodać pianę do masy serowej i delikatnie wymieszać.
Piec w temp.200 st.C,przez 30-40 minut.(zawsze sprawdzam patyczkiem czy jest już gotów)