Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny sernik. Łatwy i niedrogi :)
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 67
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 289
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 86
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 177
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 67
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 289
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 86
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 177
Składniki
Do śmietany wbić jajka i chwilę ubijać mikserem, by powstała jednolita masa.
Do zimnego mleka wlać śmietanę i gotować10 minut. Powstały ser osączyć na sitku.
Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać po trochu ostudzonego sera. Powinien powstać jednolity, puszysty krem.
Podzielić go na 2 części. Do jednej dodać kakao, do drugiej bakalie.
Dno dużej formy wyłożyć herbatnikami, na nie wyłożyć masę - najpierw kakaową, potem bakaliową.
Włożyć na godzinę do lodówki. Po wyjęciu ułożyć połówki brzoskwiń i zalać tężejącą galaretką.