Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon truskawkowy ma się ku końcowi, ale u mnie jeszcze jego ostatni powiew. Pyszny sernik na zimno, z galaretką i świeżymi owocami. W sam raz na upalne dni, kiedy nie mamy ochoty stać przy gorącym piekarniku. Sernik na bazie biszkoptów, zamiast nich można wykorzystać zmiksowane herbatniki połączone z masłem. Można również wykorzystać inne owoce sezonowe. Polecam!
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 98
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12051
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1253
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 54
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 53
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1117
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 98
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12051
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1253
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 54
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 53
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1117
Składniki
Dno foremki (22x27cm) wykładamy biszkoptami. 350g truskawek miksujemy blenderem na mus. Żelatynę zalewamy 1/ 3 szklanki zimnej wody, mieszamy i odstawiamy do napęcznienia. Następnie podgrzewamy do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. Ser miksujemy z cukrem pudrem, dodajemy przygotowany mus truskawkowy i miksujemy razem. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, łączymy z masą serowo - truskawkową lekko mieszając. Do masy wlewamy powoli lekko ciepłą żelatynę cały czas mieszając. Masę wylewamy na biszkopty, wstawiamy do lodówki do stężenia (minimum 3 godziny). Galaretki rozpuszczamy w 700 ml wrzącej wody, odstawiamy do przestudzenia. Na stężały sernik wykładamy resztę truskawek pokrojonych na połówki, zalewamy tężejącą galaretką i ponownie wkładamy do lodówki do stężenia.