Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię serniki, najlepsze są te na prawdziwym serku wiejskim. Ale postanowiłam dać szansę i takiemu z serkiem mascarpone. Wyszedł bardzo smaczny, aromatyczny i po prostu rozpływa się w ustach.
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2316
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 49
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 730
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 4114
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 455
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2316
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 49
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 730
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 4114
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 455
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy i wstawiamy na chwilę do lodówki. Tortownicę o średnicy 26 cm, wykładamy dno papierem do pieczenia a boki smarujemy tłuszczem i obsypujemy kaszą manną. Wykładamy nasze ciasto kruche i pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut. Jak piecze się ciasto robimy masę serową , wszystkie składniki, czyli oba serki, cukier,jajka i budyń dokładnie mieszamy. Na upieczony spód wlewamy ser. Ananasy odsączamy z soku i smażymy na łyżce masła, poszło mi tylko 7 plastrów. Układamy na wierzchu sernika nasze podsmażone ananasy i posypujemy je cukrem trzcinowym.
Wkładamy do piekarnika na godzinkę i pieczemy w 180 stopniach przez 10 minut potem zmniejszamy temperaturę do 160 stopni. Możemy przykryć wierzch folią aluminiową ale ja tego nie zrobiłam bo chciałam by był rumiany. Na niższym poziomie w piekarniku wstawiamy naczynie z wodą by serniczek był bardziej wilgotny i kremowy. Studzimy sernik przy uchylonych drzwiach a potem do lodówki by ładnie zastygł.
SMACZNEGO