Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
te kotlety są smaczne, mają dużo białka, smakują na ciepło i na zimno............SMACZNEGO!!!
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 161
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 286
Polecam.
Odsłon: 782
Beza Pavlova należy do jednych z najtrudniejszych w przygotowaniu ciast, któr...
Odsłon: 2515
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 161
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 286
Polecam.
Odsłon: 782
Beza Pavlova należy do jednych z najtrudniejszych w przygotowaniu ciast, któr...
Odsłon: 2515
Składniki
wodę zagotować w dużym garnku, wsypać soczewicę i włożyć woreczek z kaszą gryczaną, kaszę po 20 minutach wyjąć z garnka, soczewicę jeszcze gotować z 20 minut, wylać na sito o drobnych oczkach aby woda dobrze odciekła, do miski dać kaszę z woreczka, soczewicę, podsmażoną na oleju cebulę, kucharka, pieprz ziołowy i czarny, wbić jajko, wsypać tartą bułkę i wszystko dobrze wyrobić ręką
olej na patelni mocno rozgrzać, formować z masy kotlety z 1 cm grubiści i smażyć na rumiano z każdej strony
sos grzybowy wsypać do 500 ml zimnej wody, dodać 2 łyżeczki mąki pszennej, łyżkę suszonych zmielonych grzybów, dodać 2 łyżki śmietany 18% i mieszając doprowadzić do zagotowania, kotlety podawać z sosem i marchewką z rosołu lub inną surówką i barszczykiem czerwonym