Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 54
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 54
Składniki
Maliny myjemy, wsypujemy do garnka warstwami, każdą zasypując cukrem, czekamy aż puszczą sok (ok 20 minut). Po tym czasie gotujemy aż do wrzenia, ewentualnie zbieramy piane jak jest duża. Przecedzamy przez gazę. Klarowny sok jeszcze raz przelewamy do garnka i czekamy aż do wrzenia po czym przelewany do słoiczków. Z tej porcji wychodzi ok 1,5 litra soku ja nalewam do małych słoiczków po przecierach pomidorowych. Zakręcamy i ustawiamy dnem do góry aż do wystygnięcia. Ja już nie pasteryzuje tylko ustawiam na półkach w piwnicy gdzie czekają, aż do zimy :-)