Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały deser na ochłodę. Poczęstuj gości w upalny dzień, a z pewnością zobaczysz na ich twarzach uśmiech.
Przepis dnia
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 3298
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12413
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 240
Przepis dnia
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 3298
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12413
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 240
Składniki
Odłóż 6 ładnych truskawek Resztę przebierz, opłucz. Zmiksuj. Przetrzyj przez sitko. Cukier zagotuj z sokiem z cytryny, dodaj do musu truskawkowego, dołóż posiekaną miętę. Ochłodź.
Ubij pianę z białka i połącz z musem truskawkowym. Przełóż do metalowej miseczki i wstaw do zamrażalnika na 2-3 godziny. Co 15 minut sorbet przemieszaj widelcem. Rozpuść obie czekolady w osobnych garnuszkach.
Odłożone truskawki do połowy zanurz w białej czekoladzie, a kiedy zastygnie drugą połowę owocu zanurz w ciemnej czekoladzie.
Gotowy sorbet przełóż do szprycy. Fantazyjnie wyciśnij do ochłodzonych pucharków. Udekoruj truskawkami w czekoladzie.