Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa do zrobienia bomba witaminowa
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5329
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 101
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5329
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 101
Składniki
Umyte warzywa kroimy w kostkę. Cebulę podsmażamy na rumiano. Pod koniec smażenia wrzucamy pozostałe warzywa i zalewamy je bulionem. Całość doprawiamy solą i dodajemy przecier pomidorowy. Wszystko dusimy do miękkości około 15-20 minut.
Do uduszonych warzyw wrzucamy jogurt naturalny i całość blendujemy. Sos doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz bazylią. Gotowym sosem zalewamy ugotowany makaron.