Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejna pyszna propozycja zamknięcia warzyw w słoiku..:-)
Polecam.
Odsłon: 1165
Polecam.
Odsłon: 244
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 44
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 298
Polecam.
Odsłon: 1165
Polecam.
Odsłon: 244
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 44
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 298
Składniki
Paprykę i cukinię myjemy, z papryk usuwamy gniazda nasienne, cebule obieramy. Warzywa kroimy (cukinię ze skórką) w dużą kostkę. Cukinie posypujemy 1,5 łyżką soli i odstawiamy na noc, by puściła sok. Następnego dnia odcedzamy. Warzywa przekładamy do garnka, mieszamy. Gotujemy zalewę z octu i cukru. Wlewamy do warzyw i gotujemy 20 minut. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy. Dokładnie mieszamy i gotujemy 10 minut na małym ogniu. Gorący sos nakładamy do wyparzonych słoików, mocno zakręcamy i ustawiamy do góry dnem. Nie pasteryzujemy. Podajemy np. z makaronem.