Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na paprykę w pełni, więc czas zamieścić przepis na jeden z moich ulubionych przetworów. Ten sos paprykowy nada się równie dobrze do pieczeni, jak i do potrwa z grilla czy zwykłych kanapek.
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 27
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 105
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 101
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 27
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 105
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 101
Składniki
Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy na mniejsze części. Następnie paprykę, czosnek i cebulę trzemy na najdrobniejszych oczkach tarki lub przepuszczamy przez maszynkę do mięsa.
Przetarte warzywa przekładamy do dużego garnka i dodajemy pozostałe składniki. Przed dodaniem reszty składników można odlać nieco soku, ale nie trzeba,
Zagotowujemy całość i gotujemy ok. 20 minut od momentu zagotowania.
Gorący sos przelewamy do słoików i gorące odstawiamy do góry dnem na jakąś godzinkę. Jeśli wszystko pójdzie dobrze sos powinien się zawekować bez dodatkowego gotowania słoików. Tak przygotowany sos spokojnie może leżakować w piwnicy do następnego sezonu :) Smacznego!