Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można użyć innych grzybów, ten sos robiłam do Pieroga biłgorajskiego. Smacznego.
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4430
Szybka i smaczna
Odsłon: 209
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 143
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 307
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 465
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4430
Szybka i smaczna
Odsłon: 209
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 143
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 307
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 465
Składniki
Grzyby myjemy, odsączamy z wody, kroimy ma kawałki. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy oliwę. Cebulę ( ja dałam cukrową ) kroimy na drobno i podsmażamy, dodajemy grzyby i dalej smażymy. Posypujemy mąką, mieszamy, robiąc zasmażkę, dolewamy trochę wody, sól, pieprz, rozmaryn. Dusimy pod przykryciem ok. 15 minut. Posypujemy koperkiem i zaciągamy śmitaną. Smacznego. Na zdjęciu sos z Pierogiem biłgorajskim. Polecam