Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta zbliżają się do nas wielkimi krokami :) Na pewno zastanawiacie się co by tu przyrządzić ze śledzia. Dziś podpowiem Wam prosty przepis mojej mamy.
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 72
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 51
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 15
Przepis dnia
Ciasto z musem rabarbarowym. Ma niepowtarzalny smak. Polecam!
Odsłon: 459
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 72
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 51
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 15
Przepis dnia
Ciasto z musem rabarbarowym. Ma niepowtarzalny smak. Polecam!
Odsłon: 459
Składniki
Śledzie zalewamy na godzinę mlekiem, tak, aby były całkowicie przykryte.
W tym czasie kroimy w drobną kostkę cebulę, korniszony, jajka. Dodajemy groszek. Mieszamy ze śmietaną i majonezem. Nie solimy, bo śledzie już są słone. Można dodać odrobinę pieprzu.
Po godzinie odsączamy filety z mleka, kroimy w zgrabne kawałki. Na półmisek wykładamy warstwę sosu, układamy na nim śledzie i przykrywamy resztą sosu.