Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i nadaje się na każdą okazje. Śledzi można dodać trochę więcej jak jest podane w przepisie i do sosu pom.dodaję trochę ketchapu,tak dla smaku.
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 199
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 364
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 199
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 364
Składniki
Cebulę pokroić na pół plasterki,dusić na patelni z olejem aż się zeszkli, doprawić solą i pieprzem.
Marchewkę zetrzeć na tarce z dużymi oczkami i też podusić na oleju ( osobno ).
ZALEWA:
2 słoiczki przecieru pomid. wymieszać z 1 łyżką cukru,octem,wrzucić liście laurowe i ziele angiel. na koniec dodać 2-3 łyżki wody i gotować ok. 10 min.ciągle mieszając na małym ogniu.
W między czasie pokroić matiasy w kostkę lub paski i wymieszać z wystudzoną zalewą.