Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna sałatka śledziowa pochodząca z Kaszub. Polecamy nie tylko na wigilijne stoły.
Przepis dnia
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 4405
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 122
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 4405
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 122
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 175
Składniki
Filety śledziowe przez kilka godzin moczymy w mleku. Odsączamy, płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy na 2-3 cm kawałki. Cebule kroimy w piórka, szklimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy cukier i podsmażamy przez chwilę. Następnie wlewamy ocet, dodajemy koncentrat pomidorowy, liście laurowe i ziele angielskie. Całość dokładnie ze sobą łączymy, dusimy 5 min i zestawiamy z ognia. Dodajemy gorczycę, ponownie mieszamy i studzimy. Do sosu dodajemy filety, mieszamy i przekładamy do słoików. Zakręcamy i wkładamy do lodówki na kilka dni przed podaniem.