Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze następnego dnia, kiedy się "przegryzą". Przepis moja mama dostała od koleżanki, od tamtego czasu regularnie pojawia się na naszym stole.
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 36
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 713
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 85
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 191
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 36
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 713
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 85
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 191
Składniki
Cebule pokroić (na półplasterki, ćwierć plasterki, w kostkę - wg uznania) i zeszklić na oleju.
Składniki zalewy gotować 10 minut - przestudzić.
Płaty śledziowe pokroić na mniejsze kawałki. Do wystudzonej zalewy dodać koncentraty i dobrze wymieszać, następnie dołożyć cebulę i pokrojone płaty jeszcze raz wymieszać.
Salaterkę przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na kilka godzin (lub całą noc), żeby składniki się "przegryzły".
SMACZNEGO