Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak to jest to co lubię bardzo razem z moim starszym synem. Są pyszne i kwaśne tak jak lubię. Tak więc przepis jest dla amatorów kwaśnych śledzi:-))
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 120
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 24
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 69
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 120
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 24
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 69
Składniki
Płaty śledziowe należy najpierw wymoczyć a następnie pokroić na kawałki. Ja kroiłam na 2 - cm. Wszystkie składniki oprócz śledzi czyli:szklanka wody, 3/4 szklanki octu, 1/2 szklanki oleju, 4 cebule pokrojone w piórka, liście laurowe, 8 kulek ziela angielskiego, 3 łyżki cukru, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 łyżka keczupu, 1 łyżeczka gorczycy, płaska łyżka soli wkładamy do garnka i zagotowujemy około 4minut Do gotującej się zalewy wkładać partiami śledzie nie przerywając wrzenia.Od momentu gdy wszystkie śledzie są już w zalewie gotować 6 minut. Przełożyć do miski przykryć i zostawić aby ostygły.