Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychota na śniadanie.
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 270
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 89
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 295
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 547
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 270
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 89
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 295
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 547
Składniki
Wykonanie: Mąkę wsypać do miski, dodać pokruszone drożdże, posypać cukrem, wlać ciepłe mleko, wyrobić dokładnie ciasto i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie ciasto połączyć z serkiem topionym i jeszcze raz bardzo dokładnie wyrobić i ponownie odstawić do wyrośnięcia.
Stolnicę posypać mąką, wyłożyć ciasto ,rozwałkować na prostokąt o wymiarach 20x30 cm.
Posmarować ketchupem.
Posypać kukurydzą.
Położyć plastry sera i zrolować. Ciasto pokroić w grube plastry, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozmąconym jajkiem i odstawić jeszcze na 10 minut do wyrośnięcia.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180-200 stopni i piec na złoty kolor przez 20 minut.