Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników sera i żurawiny.
Wzbogacony o smak orzechów sos beszamelowy nadaje się do zapiekanek warzywnyc...
Odsłon: 123
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Szas...
Odsłon: 499
Wzbogacony o smak orzechów sos beszamelowy nadaje się do zapiekanek warzywnyc...
Odsłon: 123
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Szas...
Odsłon: 499
Składniki
Przyprawy mieszamy z bułką tartą.
Jajka roztrzepujemy z kilkoma łyżkami mleka, dodajemy szczyptę pieprzu.
Ser kroimy w grubsze plasty, ok 1 cm.
Ser maczamy w jajku, następnie przekładamy do bułki tartej, w której należy obtoczyć go dokładnie ze wszystkich stron. Następnie czynność powtarzamy - znów maczając ser w jajku i bułce. Musi powstać grubsza warstwa panierki, tak by ser nie wydostal sie podczas smażenia.
Rozgrzewamy olej na patelni i na małym ogniu smażymy sery z obu stron.
Gdy już się zarumienią przekładamy na talerz i dekorujemy żurawiną.
Smacznego :)