Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki o delikatnym smaku do których nadają się np:ostre sosy,surówki,smażona cebulka.
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 25
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 687
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 72
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 187
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 25
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 687
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 72
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 187
Składniki
Ryż ugotować,przestudzić.Pestki dyni zmielić.Koperek posiekać.
Oddzielić białka od żółtek.Z białek ubić sztywną pianę.Do piany dodawać kolejno mąkę,żółtka,ryż,zmielone pestki dyni,koperek,szczyptę gałki,oliwę i sos sojowy.Wymieszać wszystko delikatnie,doprawić pieprzem i solą a następnie smażyć małe placuszki.