Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak dla mnie to niewątpliwie guru wśród ciast. Obłędnie smaczne i słodkie nie do przebicia przez inne słodkości. Ten przepis pochodzi ze Złotej Kolekcji Kasi z niewielką modyfikacją.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 139
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 842
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 93
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 559
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 139
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 842
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 93
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 559
Składniki
Wykonanie: 1.Mąkę przesiać przez sito razem z sodą na stolnicę. Dodać zimne masło i posiekać. 2.Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Podzielić na trzy części. 3.Trzy identyczne formy do ciasta wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić cienko ciastem. 4.Na jedną część ciasta wylać gorącą polewę orzechową i upiec wszystkie na złoty kolor w 180°C. 5.Ugotować budyń: w połowie szklanki mleka wymieszać składniki po czym dodać je do powoli gotującego się mleka z cukrem. Mieszać energicznie by nie utworzyły się grudki. Ostudzić. 6.Dla tych co wolą bardziej maślane kremy proponuję dodać masło, a krem będzie bardziej karpatkowy. Masło utrzeć do białości i dodawać po łyżce budyniu. 7.Na jeden upieczony blat ciasta rozsmarować krem budyniowy. Przykryć drugim blatem, na którym rozsmarować należy kajmak. Całość przykryć blatem z polewą orzechową.