Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 47
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 91
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 47
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 91
Składniki
Make wymieszac z soda, przesiac na stolnice i posiekac z margaryna (200g.) Dodac pozostale skladniki:3/4 szkl. cukru, jajka, zoltka, mleko, 3 lyzki miodu, sode i cukier wanilinowy i zagniesc ciasto. Podzielic je na 4 czesci.
Przygotowac prostokatna forme 20x30 cm. Wyciac 4 czesci o tych wymiarach z papieru do pieczenia i na kazdym z nich rozwalkowac jeden kawalek ciasta. Na jedna czesc ciasta wylac goraca polewe orzechowa i upiec razem z pozostalymi. Piec okolo 15 min. w temp. 170 stopni do uzyskania zlotego koloru.
Aby uzyskac polewe orzechowa nalezy rozpuscic 1/2 kostki margaryny, 4 lyzki cukru i 2 lyzki miodu, a na koncu dodac posiekane orzechy wloskie 200 g.
Na mase budyniowa nalezy ugotowac budynie wedlug przepisu podanego na opakowaniu zuzywajac o 1/3 mleka mniej niz podano w przepisie. Ostudzic.
W celu otrzymania karmelu puszke z mlekiem wstawic do garnka z woda i gotowac 3 godziny. Ostudzic.
Na jeden upieczony i ostudzony placek nalozyc polowe masy budyniowej, przykryc drugim plackiem ktory nalezy posmarowac karmelem, nastepnie polozyc trzeci placek i wysmarowac go druga polowa masy budyniowej i na koniec polozyc placek z polewa orzechowa. SMACZNEGO!!!