Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybkie i smaczne danie.
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 369
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23633
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 98
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 369
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23633
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 98
Składniki
Spätzle gotujemy w osolonym wrzątku, przelewamy zimną wodą, odcedzamy. Cebule i czosnek obieramy, siekamy i szklimy na rozgrzanym maśle ( większym rondelku). Zalewamy gorącym bulionem i zagotowujemy. Następnie zestawiamy z ognia, miksujemy na gładko i dodajemy posiekanego pora, wstawiamy z powrotem na palnik i dusimy na wolnym ogniu. Mięso mielone mieszamy z jajkiem, posiekanym koperkiem, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z przygotowanej masy lepimy malutkie pulpeciki i wrzucamy do sosu. Dusimy do momentu, kiedy pulpeciki ugotują się. Mąkę rozpuszczamy w zimnej wodzie i dodajemy do sosu, lekko zagęszczając go. Do sosu wrzucamy spätzle, posiekany szczypiorek i dokładnie (lekko) mieszamy. Podajemy na ciepło.