Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała włoska potrawa.Smaczna a do tego pożywna. W Polsce robimy ją na wiele sposobów.Nazwa Carbonara wzięła się od węgla, gdyż potrawa słynie z dużej ilości pieprzu aż sos rozbi się węglisty. Oto mój przepis:)
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 538
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3853
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 171
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 727
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 143
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 538
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3853
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 171
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 727
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 143
Składniki
Makaron gotujemy z łyżką soli oraz oliwy. Ugotowany odstawiamy pod przykryciem by nie ostygł.
Na rozgrzaną patelnie z oliwą wrzucamy posiekaną cebulę, czosnek. Czekamy aż się przyrumieni. Następnie dodajemy pokrojony w paseczki boczek oraz szynkę.Przyprawiamy troszkę solą i duża ilością pieprzu. Całość intensywnie smażymy ok 10. Odstawiamy na 2 min z ognia.
Do składników dodajemy kubeczek śmietany, mieszamy. Z powrotem kładziemy patelnię na ogień. Chwilkę gotujemy. Przyprawiamy pieprzem i solą. Do gotowego gorącego sosu dodajemy na patelnię makaron, całość intensywnie mieszamy i podajemy póki ciepłe. SMACZNEGO:)