Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 04-05-2014
Ten sos powstał w drodze totalnej improwizacji. Efekt przeszedł moje oczekiwania - po prostu pyszny! Naprawdę zachęcam do zrobienia go, jeśli lubicie makarony.
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 68
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 120
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 60
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 118
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 139
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 68
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 120
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 60
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 118
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 139
Składniki
Na patelnię wlałam 100 ml białego wytrawnego wina i 100 ml śmietany 30%. Dodałam pół łyżeczki suszonego tymianku. Gotowałam około 5 minut na małym ogniu, żeby sos się zredukował. Sos jest gotowy, kiedy nabierze konsystencji śmietany 30%. Na patelnię z gotowym sosem dodałam ugotowany makaron, starłam około łyżkę parmezanu i dokładnie wymieszałam. Gotowe. Zdjęcie nie jest najlepsze, ale zapewniam Was, że smak jest wspaniały :)