Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 11-01-2009
Wspaniałe czosnkowe spaghetti dla vegetarian.
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 283
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 90
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 303
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 568
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 283
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 90
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 303
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 568
Składniki
Ugotować makaron w osolonej wodzie - al dente. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć cebulkę aż się zarumieni. Kiedy cebula będzie już miękka dodac pokrojonego ziemniaka. Przyprawić solą i pieprzem. Smażyć na wolnym ogniu ok 10 minut aż ziemniaki nie będą do połowy miękkie. Dodać pokrojonego selera i pokrojoną marchewkę, posypać rozmarynem, pietruszką i oregano, oraz szczyptą pieprzu. Podsmażać jeszcze przez kolejne 5 min. Następnie dolać kilka łyżek białego wina. Gdy ziemniaki będą już chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku dodać koncentrat pomidorowy. Podsmażać przez 5-10 minut. Na talerzu ułożyć makaron a do środka wlać sos. Wierzch można posypać pietruszką lub oregano.