Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kokosowe kulki rafaello z białej czekolady - w wydaniu świątecznym - z dodatkiem skórki pomarańczowej :)
Gnocchi to rodzaj włoskich klusek, które można jeść np. jako samodzielny doda...
Odsłon: 6816
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 89
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 328
Gnocchi to rodzaj włoskich klusek, które można jeść np. jako samodzielny doda...
Odsłon: 6816
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 89
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 328
Składniki
Masło ucieramy z połową cukru. Czekoladę z mlekiem roztapiamy na parze. Dodajemy masło z cukrem, połowę wiórków i kandyzowaną skórkę. Mieszamy i wstawiamy do lodówki na około 45 minut,aż masa zgęstnieje. Formujemy kulki wielkości orzecha i obtaczamy je w pozostałych wiórkach wymieszanych z cukrem pudrem. Ponownie schładzamy - aż stwardnieją - około godzinę. Pyszne kokosowe trufle gotowe. Smacznego :)