Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia dla wielbicieli kaszy manny.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 634
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 196
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 634
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 196
Składniki
Blaszkę o wymiarach 25 na 25 cm. wykładamy papierem do pieczenia i układamy pierwszą warstwę herbatników. Mleko gotujemy z masłem, cukrem zwykłym i cukrem waniliowym oraz dodajemy kakao, następnie wsypujemy kaszę i ciągle mieszając gotujemy 2-3 minuty. Połowę ciepłej masy wykładamy na herbatniki, przykrywamy ciastkami i następna połowa masy. Na wierzch warstwa herbatników na które możemy rozsmarować polewę lub rozpuszczoną czekoladę.