Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Suflet czekoladowy znakomicie poprawia nastrój a jego głęboki smak na długo zapada w pamięć.
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 707
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 129
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 629
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 214
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 707
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 129
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 629
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 214
Składniki
Sposób przyrządzenia: Śmietanę schłodzić, ubić i schować do lodówki. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, czyli wkładając garnuszek z połamaną czekoladą w rondel z gorącą wodą. Ubić żółtka z łyżką cukru pudru, aż powstanie biała pulchna masa. Schłodzone białka ubić na sztywną pianę, a pod koniec dodać resztę cukru pudru. Ubić dalej, aż piana będzie gęsta i lśniąca. Żółtka wymieszać z ciepłą czekoladą i stopniowo, w trakcie mieszania dodać ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszać wszystkie składniki. Foremki wysmarować masłem i nakładać do 2/3 wysokości masę czekoladową. Wsadzić foremki na 15 - 20 min. do nagrzanego do 210°C piekarnika. Przed podaniem posypać kakao.