Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na szybką i prostą w przygotowaniu soczystą surówkę – idealną jako dodatek do obiadu.
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 244
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 245
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 244
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 245
Składniki
Jabłko i marchewkę obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach*. Natkę pietruszki siekamy, żółtą paprykę kroimy w kostkę, a papryczkę chilli kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki. * Podczas tarcia jabłko skropić sokiem z limonki, aby nie ściemniało.
Do miseczki dodajemy majonez jogurtowy, mleko, olej lniany, sól oraz dosładzamy do smaku*. Wszystkie składniki mieszamy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. * sos sałatkowy powinien być dość słodki
Sos dodajemy do wcześniej przygotowanych warzyw i jabłka oraz dokładnie mieszamy. Na koniec posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Życzę smacznego! :)