Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka świetnie pasuje jako dodatek do dań głównych. Gdy przed przyrządzeniem cykorii, spróbujemy kawałek liścia i stwierdzimy, że jest zbyt gorzki, nadmiaru goryczy możemy pozbyć się, mocząc kolby przez kilka minut w wodzie z sokiem z cytryny lub sporą ilością soli. Ustawione pionowo, zanurzone tylko dolną częścią rośliny. Surówka przygotowana z selera naciowego, cykorii, pomidorów i papryki świetnie wpływa na nasz układ trawienny, wspomaga odchudzanie, oczyszcza wątrobę i co najlepsze - jest pyszna>
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 4
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 197
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 146
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 4
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 197
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 146
Składniki
Wszystkie warzywa należy umyć i osuszyć. Selera naciowego, cebulę oraz cykorię drobno pokroić i wrzucić do miski. Następnie dodać majonez, sok z cytryny, miód, sól, pieprz, oliwę i wymieszać z warzywami. Na górę sałatki ułożyć przekrojone na pół pomidory, paprykę pokrojoną w paski oraz rukolę. Odstawić na około 3 godziny, aby warzywa zmiękły. Sałatka jest gotowa! Smacznego!