Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo zdrowa surówka:) Pasuje do obiadu jak i jedzona samodzielnie.
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 18
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 670
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 66
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 180
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 18
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 670
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 66
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 180
Składniki
Rzepę umyć,obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Posolić i odstawić na ok 30 min.Jeśli zbierze się dużo soku to jego nadmiar odcisnąć.
Jabłko utrzeć na grubych oczkach i dodać do rzepy.Jogurt połączyć z miodem i dodać do surówki,wymieszać przyprawiając pieprzem.
(Do surówki można też dodać parę sparzonych rodzynek)