Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, łatwa w wykonaniu i przede wszystkim bardzo smaczna surówka do niedzielnego tradycyjnego obiadu!
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 72
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 50
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Ciasto z musem rabarbarowym. Ma niepowtarzalny smak. Polecam!
Odsłon: 455
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 72
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 50
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Ciasto z musem rabarbarowym. Ma niepowtarzalny smak. Polecam!
Odsłon: 455
Składniki
Kapustę poszatkować i zalać wodą. Chwilę pogotować, aby puściła nieco koloru i zmiękła, ale nie za długo żeby nie straciła na jędrności (najlepiej próbować :) ) Po zagotowaniu przelać zimną wodą, włożyć do miski i skropić octem.
Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę.
Jabłka i cebulę dodać do kapusty, do tego dodać cukier i oliwę. Dobrze zamieszać. Na koniec doprawić solą i pieprzem do smaku. Przed podaniem odstawić do lodówki na ok. 15 minut. SMACZNEGO!