Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jagody goji, dieta wzbogacona w te owoce może pomóc wyregulować pracę serca, ciśnienie krwi, a także poziom cholesterolu i cukru. Nic dziwnego, że jagody te są nazywane czerwonymi diamentami Wschodu.
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 476
Makaron z boczkiem i szparagami
Odsłon: 71
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 476
Makaron z boczkiem i szparagami
Odsłon: 71
Składniki
Roszponkę dokładnie płuczemy i osuszamy. Owoce goji zalewamy niewielką ilością gorącej wody, dodajemy odrobinę miodu. Roszponkę wsypujemy do miski, posypujemy posiekaną cebulą, odrobiną soli i pieprzu. Całość mieszamy i odstawiamy do przegryzienia się składników. Czosnek przeciskamy przez praskę i wszystkie składniki na sos mieszamy w słoiczku. Gotowym sosem polewamy roszponkę. Na koniec surówkę posypujemy pokruszoną fetą i odcedzonymi jagodami goji.