Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki i smaczny deser.
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 297
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 147
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 508
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 297
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 147
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 508
Składniki
1/2 szkl cukru, mąkę, tartą bułkę i proszek do pieczenia wymieszać widelcem. Połowę masy wysypać na wysmarowaną masłem blaszkę. Jabłka obrać, pokroić w plasterki, układać warstwami na sypkiej masie. Każdą warstwę jabłek posypywać cynamonem, Po rozłożeniu wszystkich jabłek wsypać na wierzch drugą połowę suchej masy, a na wierzchu ułożyć pokrojone w plastry masło i posypać pozostałym cukrem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Piec ok. 50 minut.