Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 16-09-2016
pyszna wersja tradycyjnej szarlotki, na prawdę polecam dodatek brzoskwiń
Pyszne i szybkie babeczki z dodatkiem serka danio. Różne smaki serka sprawią...
Odsłon: 13351
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 853
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 120
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 70
Pyszne i szybkie babeczki z dodatkiem serka danio. Różne smaki serka sprawią...
Odsłon: 13351
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 853
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 120
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 70
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, proszek, cukier, dodajemy masło, żółtka i całość zagniatamy, jeśli ciasto jest za suche dodajemy wodę. Ciasto ma ładnie się zlepić i nie kleić się do rąk.
Dzielimy na dwie części; mniejszą i większą. Blaszkę (25x25cm) wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy rozwałkowaną większą część ciasta (ja nie wałkowałam tylko wylepiłam) Następnie należy zetrzeć na tarce obrane ze skórki jabłka, a potem brzoskwinie. Wierzch posypać ciastem (startym na tarce lub odrywać kawałeczki).
Ciasto pieczemy w 180 st. C przez ok. 45 minut. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem