Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy i najlepszy przepis na szarlotkę :)
Jeżeli masz ochotę na eksperymentowanie w kuchni z różnego rodzaju panierkami...
Odsłon: 185
Dzisiaj zastanawiałam się czym zaskoczyć gości, jakie ciasto wymyślić i wyszł...
Odsłon: 97
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 758
Sałatka ze smażonym serem Halloumi, cieciorką i sosem z orientalną nutką. Jes...
Odsłon: 18
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 66
Jeżeli masz ochotę na eksperymentowanie w kuchni z różnego rodzaju panierkami...
Odsłon: 185
Dzisiaj zastanawiałam się czym zaskoczyć gości, jakie ciasto wymyślić i wyszł...
Odsłon: 97
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 758
Sałatka ze smażonym serem Halloumi, cieciorką i sosem z orientalną nutką. Jes...
Odsłon: 18
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 66
Składniki
Sypkie składniki wymieszać razem. Blaszkę lub naczynie żaroodporne (ja piekłam w tym drugim) wysmarować masłem. Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać cynamon. Wysypać 1/3 sypkich składników na to wyłożyć połowę jabłek następnie kolejną porcję sypkich składników, ponownie jabłka i ostatnią częścią sypką. Na to poukładać pokrojoną w plastry zimną "Kasię"
Piec około 45-55 min. w 180"