Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka sypana - czyli najprostszy przepis na ciasto z jabłkami :)
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 90
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 46
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 101
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 115
Bardzo smaczny i pożywny. Do przygotowania w 20 minut.
Odsłon: 77
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 90
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 46
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 101
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 115
Bardzo smaczny i pożywny. Do przygotowania w 20 minut.
Odsłon: 77
Składniki
Mąkę, cukier, kaszę i proszek do pieczenia mieszamy ze sobą. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Foremkę (28x16 cm) smarujemy masłem. 1/3 suchych składników wysypujemy na dno foremki. Układamy połowę jabłek, które oprószamy cynamonem. Wysypujemy kolejną szklankę mieszanki i wykładamy drugą warstwę jabłek z cynamonem, którą przykrywamy ostatnią częścią mąki, cukru i kaszy. Masło ucieramy na tarce (również duże oczka) i rozkładamy na wierzchu foremki. Pieczemy około 60 minut ( z termoobiegiem 50) w temperaturze 180 stopni. Topiące się masło wiąże ładnie składniki ciasta. Szarlotka jest pyszna na ciepło (np. w wersji z lodami), jak i na zimno i wbrew pozorom nie rozsypuje się :) Smacznego !