Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 819
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 73
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 432
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 674
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 371
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 819
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 73
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 432
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 674
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 371
Składniki
1. Margarynę rozkruszyć z mąką widelcem. Dodać cukier, żółtka, proszek do pieczenia, śmietanę. Zagnieść ciasto, wsadzić do zamrażarki na 30 minut. 2. Między czasie ugotować budyń według przepisu na opakowaniu. Przestudzić. 3. Brytwankę 28x24 wysmarować margaryną posypać bułką tartą. 4 3/4 ciasta rozłożyć na spód, 1/4 wsadzić do zamrażarki. 5. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach 4 duże jabłka. Rozłożyć równo na cieście, posypać cukrem waniliowym. 6. Rozłożyć budyń na jabłkach. Na to ubitą pianę z pozostałych białek 2 jajek. 7. Na koniec, resztę ciasta zetrzeć na grubych oczkach i równomiernie rozprowadzić. Piec ok 50 minut do zrumienienia w temp 170-180 stopni góra-dół. Po upieczeniu trzymać w chłodnym miejscu aby budyń stężał. Ciasto najlepsze jest na drugi dzień.