Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny dodatek do obiadu.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 86
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 62
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 104
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 86
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 62
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 104
Składniki
Liscie szpinaku umyc, wrzucic do wrzacej wody i krotko obgotowac (ok 3 minut). Odcedzic i zostawic do wystygniecia. Po tym czasie odcisnac reka z nadmiaru wody, i bardzo drobno posiekac. Do rondelka wlac olej, dodac posiekany czosnek i smazyc na wolniutkim ogniu ok 1 minuty (az czosnek "pusci" zapach). wlozyc posiekany szpinak i chwile podsmazyc razem, ciagle mieszajac. Po ok minucie dodac make, wymieszac i smazyc razem ok 30 sekund. Zalac szpinak mlekiem, dodac sol i gotowac na wolnym ogniu ok 5 minut czesto mieszac.
W miseczce ubic jajko widelcem, dodac je do masy szpinakowej, dobrze wymieszac i gotowac razem ok 3 minut, ciagle mieszajac. Podawac z pieczonym miesem, kielbaskami lub kotletami.