Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na przygotowanie szybkich lodów na bazie mleka skondensowanego. Lody są delikatne, puszyste i rozpływają się w ustach, mimo iż ich skład i przygotowanie odbiega od tego klasycznego ;)
Twoi goście są wielkimi fanami sernika? Zaskocz ich i przygotuj sernik sycyli...
Odsłon: 774
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 216
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 1131
Twoi goście są wielkimi fanami sernika? Zaskocz ich i przygotuj sernik sycyli...
Odsłon: 774
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 216
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 1131
Składniki
Wiórki kokosowe zalać odrobiną gorącej wody, aby wydobyć ich aromat. Schłodzone mleko skondensowane ubić na gęstą masę za pomocą miksera. Na sam koniec dodać cukier puder, odsączone wiórki kokosowe i ziarenka wanilii i jeszcze raz wszystko chwilę miksować.
Tak przygotowaną masę przelać do pojemnika i włożyć do zamrażarki. Po godzinie zmiksować zawartość pojemnika za pomocą blendera - czynność tę powtarzać w godzinowych ostępach jeszcze trzy razy, aby napowietrzyć odpowiednio przygotowaną masę i rozbić tworzące się kryształki lodu. Lody podawać z ulubionymi dodatkami: owocami, bakaliami lub bitą śmietaną. Życzę smacznego! :)