Chałka drożdżowa (autor: hanna8)
Piec w temp 175°C przez 25-30 minut aż góra chałki będzie brązowa. Studzić na kratce. Smacznego. Spróbuj również. Domowe tradycyjne pączki ...
Podobne przepisy jak na Chałka drożdżowa (autor: hanna8)
Chałka drożdżowa (autor: hanna8)
Wyrobić ponownie i zapleść. Przykryć i zostawić na 40-60 minut do napuszenia. Przed pieczeniem posmarować 2 łyżkami mleka roztrzepanymi z jajkiem.
Podobne przepisy jak na Chałka drożdżowa (autor: hanna8)
Chałka drożdżowa (autor: hanna8)
31 Maj 2012 Mąkę przesiać, drożdże rozpuścić w połowie mleka, wlać do mąki. W pozostałym mleku roztrzepać jajko i dodać masło również wlać do mąki.
Podobne przepisy jak na Chałka drożdżowa (autor: hanna8)